Suunnitteluvienti


Tarvitsetko luotettavaa kumppania rakennushankkeeseen Venäjällä tai muussa erityisesti itäisen Euroopan maassa?

Venäjällä on tällä hetkellä toiminnassa 5 monitoimiareena (Pietarissa, Jaroslavlissa, Mytischissä, Omskissa ja Cherepovetsissä) ja valmistumassa yksi yleisurheilu/ jalkapallostadion (Jekaterinburgissa), joiden suunnittelussa olemme olleet mukana. Muissa paitsi Pietarin hankkeessa hyväksytty projektisuunnitelma ('rakennuslupa') on ollut AMFIn laatima. Kolmessa kohteessa olemme olleet mukana työsuunnittelussa ja toteutuksessa.

Asiantuntemuksemme ei kuitenkaan rajoitu pelkästään urheilurakennusten toteuttamiseen. Katso kohdasta kohteet, mitä muita kohteita olemme toteuttaneet sekä kotimaahan että ulkomaille.

Monet muutkin itäisen Euroopan maat ovat kiinnostavia investointikohteita suomalaiselta kannalta katsottuna. Historiallisista syistä johtuen näissä maissa on vielä jäänteitä samanlaisista toimintatavoista ja rakennusnormeista, kuin Venäjällä tänä päivänä.

Ylläpidämme toimistossamme ajantasaista Venäjän rakennusnormistoa. Lukuisten toimeksiantojemme ja Venäläisten yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisen ansiosta tunnemme myös paikallisen toimintaympäristön ja -tavan.

Venäjällä rakennusluvan saamisen edellytys on, että laadittu ns. Projektisuunnitelma saa riippumattomalta tarkastuselimeltä (expertiisalta) positiivisen loppulausunnon. Ennenkuin Projektisuunnitelmaa voidaan ryhtyä laatimaan, tulee hankeen arkkitehtuurin ja toiminnallisuuden tulla hyväksytyksi paikallisessa julkisessa päätöksentekoprosessissa. Voimme yhteistyökumppaneidemme avulla tarjota koko suunnittelupaketin avaimet käteen -periatteella.

Meillä on täysin suomalaisia, suomalaistaustaisia Venäjällä toimivia sekä täysin venäläisiä yhteistyökumppaneita.

Kielivalikoimaamme kuuluvat suomi, englanti, venäjä ja ranska sekä kohtuulliseti myös saksa, puola, espanja ja italia.

Mikä tahansa suomalainen arkkitehtitoimisto on pieni, kun sitä vertaa venäläisiin suunnitteluinstituutteihin tai eurooppalaisiin suurtoimistoihin. Tästä syystä olemme perustajajäsenenä mukana kolmen merkittävän suomalaisen arkkitehtitoimiston muodostamassa vientiyhteistyöryhmässä. Katso tarkemmin kohdasta AMFI Group.

AMFI Groupin avulla pystymme tarjoamaan erittäin laaja-alaista asiantuntemusta mihin tahansa suunnittelutehtävään. Toinen etumme on kyky resurssoida nopeasti suurikin projektiryhmä käyttäen hyväksi koko AMFI Groupin suunnittelijapankkia. Kireä aikataulu ja suuri projektien koko tuntuvat olevan tyypillisiä asioita ulkomaan hankkeissa.

Kestävä kehitys on nouseva trendi Venäjällä ja itäisessä Euroopassa. Sivulla ympäristö olemme kertoneet niistä palveluista, joita voimme esimerkiksi ympäristösertifikaatin saamiseksi tarjota. Sertifiointikriteereistä voidaan aina keskustella, mutta hyvä puoli on se, että samat kriteerit ovat voimassa kaikkialla maailmassa.